İstanbul Kültür Üniversitesi mezunlarından Soner Abay ile Ozan Yurtsever tarafından kurulan “emoty.AI” isimli girişim, Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi’nde (KWORKS) yapılan değerlendirmede yüzlerce proje arasından ilk 6’ya girdi. Mezunlarımız bu başarıları ile 1 senelik kapalı ofis hakkı elde etti.
emoty AI, akıllı bileklikteki (emotyBand) sensörlerden gelen fizyolojik verileri ve görüntü işleme modelini birleştirip yeni nesil derin öğrenme tekniklerini kullanarak medya ve kullanıcı deneyimi tabanlı şirketler için B2B ve SaaS duygu durum analizi çözümleri sunmaktadır. Masaüstü uygulaması (emotySync) sayesinde, fokus gruplarındaki kişilerin duygularını seçilen ortam girdisinin belirli bir sahnesiyle veya saniyesiyle senkronize edilmesi hedeflenmektedir. Böylece, film yapımcılarına ya da diğer medya şirketlerine hedef gruplarının ilgilerini nerede kaybedebileceklerini ve içeriklerinden hangi sahnelerin kesilmesi gerektiğini bulmaları konusunda yardımcı olmaktadır.
Mezunlarımız projelerini şu şekilde anlatıyor;
“Nörobilim, giyilebilir teknoloji, yapay zeka, pazarlama, hukuk alanlarından oluşan ve UC Berkeley, UCLA gibi global çapta tanınmış üniversitelerden; Amerika, Kanada, Ukrayna, Hindistan gibi birçok ülkeden 30’dan fazla çalışanımızla global ve multidisipliner bir takıma sahibiz. İşin akademik yanını geri plana atmadan tamamen Ar-Ge projesi şeklinde ilerliyoruz. Aramızda doktora öğrencisi, elektronik mühendisi ve ODTÜ yüksek lisanslı nörobilimciler de yer alıyor. Akademik çalışmaları mühendislik ekibimizle gerçekleştirmek için yoğun bir çalışma yürütmekteyiz. Girişimimizin marketing kısmını İşletme Bölümü son sınıf öğrencilerinden Elif Menteş yürütmektedir. Aynı zamanda İstanbul Kültür Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü hocalarımızdan Dr. Öğretim Üyesi Fatma Patlar Akbulut bize danışmanlık yapmaktadır. Tamamen uzaktan yürüttüğümüz çalışmalara hız verip kısa süre içerisinde satışa hazır bir ürün çıkartmak için elimizden geleni yapıyoruz.”
Projeye ulaşmak için lütfen tıklayınız...