“Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” Yarışması Hakkında Bilgilendirme Toplantısı

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği “TSPB” tarafından düzenlenen “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” kısa film yarışmasına katılmak isteyen öğrencilerimizi ve akademisyenlerimizi bilgilendirmek amacıyla 6 Nisan 2021 Salı günü saat 20.00’de toplantı gerçekleştirilecek. Bankacılık ve Sigortacılık İkinci Öğretim Program Başkanı Öğr. Gör. A. Berrak Köten’in moderatörlüğündeki etkinliğe konuk olacak TSPB Kurumsal İletişim Müdürü Tuğba Oğan, yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin sorularını cevaplandıracak. 

Online etkinliğimize katılmak için: http://ikusanalsinif.adobeconnect.com/tspb-iku/

Kapalı Gişe Hayatları kadraja sığdıran en fazla 3 dakikalık bir filmle hemen sen de geleceğini cebinde bulabilirsin! Yatırımlarınla “geleceğini huzurlu, güvenli ve keyifli hale getirmenin sırrını” filme almaya hazır mısın?

Bu sene yedincisi düzenlenen “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” kısa film yarışmasına katılmak için yapman gerekenler çok basit: Aşağıdaki listede yer alan 26 kelimeden en az 10 tanesini kullanarak 3 dakikayı aşmayan bir film çekmelisin. Daha sonra filmini 26 Nisan 2021 tarihine kadar www.kameraelindegelecegincebinde.com sitesi üzerinden başvuru yaparak yükleyebilirsin.

Ödüller:

Birincilik Ödülü: 12.500 TL değerinde yatırım fonu
İkincilik Ödülü: 10.000 TL değerinde yatırım fonu
Üçüncülük Ödülü: 7.500 TL değerinde yatırım fonu
Cüneyt Cebenoyan Özel Jüri Ödülü (Dördüncülük Ödülü): 5.000 TL değerinde yatırım fonu
İlk 10'a Giren Yarışmacılara: Konu uzmanından yarım günlük “Sinema Unsurları” üzerine söyleşi imkânı.

Senaryonu oluştururken sana yardımcı olacak sorulardan yararlanarak senaryonu oluşturabilirsin:

* Bütçe, birikim ve yatırım yapmak neden önemli?
* İnsanlar nasıl bütçe, birikim ve sermaye piyasasında yatırım yapmaya teşvik edilebilir?
* İnsanların bütçe, birikim ve yatırım yapmadığı bir dünyada neler ters gider? Siz lider olsanız bu durumu nasıl çözerdiniz?
* Sınırsız bir dünyada, insanların daha çok ve daha bilinçli bütçe, birikim ve yatırım yapmasını sağlayan nasıl çözümler olurdu?
* Nasıl daha bilinçli yatırım yaparız? Sermaye piyasasında uzun vadeli yatırımlar bize ne kazandırır?
* Bütçe yaparak birikimlerimizi arttırmak ve sermaye piyasasında daha bilinçli yatırıma dönüştürmek için teknolojiyi nasıl kullanabiliriz?
* Sermaye piyasasında yatırımlarımızı daha bilinçli yapabilmemiz için hangi konular otomatikleşmeli ve robotlaşmalı?
* Sermaye piyasasında bireysel yatırımcılar yetkisiz ve kötü niyetli kişiler tarafından sosyal medya ve iletişim sistemleri üzerinden yanlış yönlendirmelere maruz kalabiliyorlar. Bunun ne gibi tehlikeleri olabilir, bu durum nasıl önlenebilir?
* Sosyal medya ve iletişim sistemleri üzerinden sermaye piyasası araçlarına yönelik yapılan telkinler ve yatırım tavsiyeleri yoluyla sermaye piyasası yatırımcılarına yönelik dolandırıcılıklar gerçekleştirilebilir. Bu durum nasıl önlenebilir, bireyler sermaye piyasasında yatırım yaparken nelere dikkat etmelidir?
* Toplumun her kesimi için finansal okuryazarlık önemlidir. Kadınların finansal okuryazarlığının artması, kadınlarımızın finansal hizmet-ürünlere erişimi ve sermaye piyasalarında yatırım fırsatlarını kullanarak finansal özgürlüklerini sağlamaları yönünden ayrıca önem kazanıyor. Kadınların finansal okuryazarlığını arttırmak için neler yapılabilir? Kadınlarımızın finansal okuryazarlığının artırılması onlara ne gibi faydalar sağlayabilir?

Yarışmayı kazanırsan seni 12 bin 500 TL’ye varan ödüller bekliyor. Ayrıca ilk 10’a girersen, konu uzmanından yarım günlük “Sinema Unsurları” üzerine söyleşi imkânı kazanacaksın!

Yarışmaya katılmak için aşağıdaki 26 kelimeden en az 10 tanesinin filminde geçmesi gerekiyor:
 
1. Bütçe
2. Birikim
3. Yatırım
4. Birikim ve yatırım hedefi
5. Yaşam süresinin uzaması
6. Hisse senedi yatırım fonu
7. Kitle fonlaması
8. Robo danışmanlık
9. Sürdürülebilirliğin finansmanı
10. Etki yatırımları
11. Gelecek ve risk
12. Finansal planlama
13. Emeklilik
14. Portföy ve portföy dağılımı
15. Yatırım vadesi (kısa, orta, uzun)
16. Pay (hisse)
17. Borçlanma aracı yatırım fonu
18. Tahvil
19. Kira sertifikası
20. Bireysel emeklilik
21. Aracı kurum
22. Portföy yönetim şirketi
23. Banka
24. Yatırım danışmanı
25. Sosyal medya dolandırıcılığı /tehlikeleri
26. Kadınların finansal okuryazarlığı

Katılım Koşulları 

1-    Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (bundan böyle “TSPB” olarak anılacaktır) tarafından düzenlenen “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” kısa film yarışmasına katılan katılımcılar aşağıdaki şartları ve koşulları kabul etmiş sayılırlar.
2-    Yarışmanın konusu, “Kapalı Gişe Yaşamlar” olarak belirlenmiştir. Aşağıda yer alan 26 kelimeden en az 10 tanesi kullanılarak filmlerde yatırım yaparak geleceği güvence altına almanın önemi anlatılmalıdır. Filmlerin değerlendirmeye alınması için belirlenen kelimelerden en az 10 tanesini içermesi gerekmektedir.

Filmde geçmesi gereken 10 kelime Bütçe, Birikim, Yatırım, Birikim ve yatırım hedefi, Yaşam süresinin uzaması, Hisse senedi yatırım fonu, Kitle fonlaması, Robo danışmanlık, Sürdürülebilirliğin finansmanı, Etki yatırımları, Gelecek ve risk, Finansal planlama, Emeklilik-Portföy ve portföy dağılımı, Yatırım vadesi (kısa, orta, uzun), Pay (hisse), Borçlanma aracı yatırım fonu, Tahvil, Kira sertifikası, Bireysel emeklilik, Aracı kurum, Portföy yönetim şirketi, Banka, Yatırım danışmanı, Sosyal medya dolandırıcılığı / tehlikeleri, Kadınların finansal okuryazarlığı kelimelerinin içerisinden seçilebilir.
3-    Yarışmaya katılım ücretsizdir. Yarışmaya katılmak isteyen adaylar www.kameraelindegelecegincebinde.com adresli internet sitesi üzerinden kayıt oluşturarak katılım sağlayacaktır.
4-    Birden fazla filmle katılmak isteyen kullanıcıların başvuru formunda belirtmek koşuluyla başvuru formunu bir kere doldurmaları yeterli olacaktır.
5-    Yarışma, yurt içi ve yurt dışından bütün katılımcılara açıktır. Gönderilen filmin dilinin Türkçe olması veya Türkçe altyazılı olması zorunludur.

Detaylı bilgi için: https://kameraelindegelecegincebinde.com/
 


Son Güncelleme Tarihi: Per, 01/04/2021 - 12:42