İstanbul Kültür Üniversitesi, yurdumuzun en eski özel öğretim kurumlarından biri olan ve uzun yıllara dayanan deneyimi ile parlak bir geçmişe sahip Kültür Koleji Vakfı (KEV) tarafından 1997 yılında kurulmuştur.
İstanbul Kültür Üniversitesi ile yerimizi aldığımız akademik kulvarda, mesleki eğitime ve uzmanlaşmaya bakış açımızı canlı, özgün ve çağa uyumlu hale getirmek en önemli hedefimiz olmuştur. Bu hedefimizin bir ürünü olarak kuruluş tarihimizle birlikte eğitim hayatına başlayan ve ilk mezunlarını 1999 yılında veren Meslek Yüksekokullarımız zaman içinde fiziki alt yapısı, sosyal olanakları, sanayi işbirlikleri, teorik ve uygulamalı eğitimde yarattığı denge ile bu alanda önemli bir noktaya konumlanmıştır.
İşletmecilik, Teknik Bilimler ve Adalet olmak üzere üç ayrı ana dala ayrılan iş dünyasının gereksinim duyduğu teknik elemanları mesleklerine hazırlayan Meslek Yüksekokullarımız; 2009-2010 yılında eğitimin gerektirdiği tüm olanaklarını sağlayan İncirli ve Şirinevler Yerleşkelerinde yeni bir döneme başlamıştır. Bu yeni dönem, yurt dışında lisans tamamlamaya olanak sağlayan yurt dışı protokolleri, yeni sanayi işbirliklerinin de gelişme sürecini hızlandırmıştır.
Amacımız sistemimizi geliştirmeye devam ederken, İstanbul Kültür Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu, İşletmecilik Meslek Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun eğitimiyle ideallerinizdeki mesleğin gerektirdiği uzmanlığı ve donanımı kazandırmaktır.
Ülkemizde gün geçtikçe kamu ve özel sektörün yetkin iş gücü gereksinimlerini karşılamak için meslek eğitiminin ne kadar önemli olduğu anlaşılmaktadır. Öğrencilerimiz teorik bilgilerinin yanı sıra sektörden gelen hocalarımızla gördükleri uygulamalı dersleriyle de teorik bilgilerini uygulamaya dökmektedirler. Bu sebeple mezunlarımız alanlarıyla ilgili aldıkları eğitimle öncelikli iş bulma imkanına sahip olmaktadırlar.
"Günümüzde meslek eğitiminin Türkiye için ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşılmış, kamu ve özel sektörün yetkin iş gücü gereksinimlerini karşılamada, meslek yüksekokulları mezunlarının alternatifi bulunmadığı ortaya çıkmıştır."
Meslek Yüksekokulları Programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin, örgün öğrenim lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ÖSYM tarafından yürütülmektedir.
Mesleki Eğitimi Önemsiyoruz
Ülkemizde tüm sektörlerde ihtiyaç duyulan işini bilen, işini iyi yapan, nitelikli personel yetiştirmek için daha fazla çaba sarf etmek istiyor ve bu yolda ilerliyoruz.
Memleketin kalkınması ve gelişmesinin en önemli faktörlerinden birisinin mesleki eğitimde kaliteyi arttırmak olduğuna inanıyoruz.
Bunu bir memleket meselesi olarak görüyoruz.
Mesleki eğitimin yalnızca sınıflarda kağıt üzerinde geliştirilemeyeceğini biliyoruz. Bu yüzden bir çok farklı sektörle ve güçlü markalar ile işbirliklerimizi arttırıyoruz.
%75 ve %50 Kontenjanlarımızı Arttırdık!
Mesleki Eğitime Verdiğimiz Önemi Bir Çok Burs Oranı İle Destekliyoruz!
Bu yıl ön lisans kontenjanlarımızın %93'ı burslu kontenjanlardan oluşuyor!
İstanbul Kültür Üniversitesi olarak öğrencilerimizin uygulamalı eğitim ve stajlarını desteklemek amacıyla üniversite – özel sektör iş birliğine dayalı projeler yürütmekteyiz.