Yaban mersini, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilecek antioksidan özelliklere sahip olan antosiyanin adı verilen bir tür flavonoid içerir. Araştırmacılar, flavonoidler açısından zengin yiyeceklerle beslenenlerin, üst solunum yolu enfeksiyonu veya soğuk algınlığına yakalanma olasılığının, daha az olduğunu göstermiştir. Zerdeçal, içeriğinde bulunan kurkumin adlı bileşenden dolayı vücudun bağışıklık düzenleyici kapasitesini artırarak bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olmaktadır. Brokoli, önemli bir C vitamini kaynağıdır. Ayrıca içeriğinde bulunan sülforafan adlı bileşik sayesinde güçlü antioksidan etki gösterir. Enfeksiyonlarla savaşmanın anahtarı olan beyaz kan hücrelerinin üretimini arttırmaktadır. Tatlı patates, A vitaminine dönüştürülebilen ve bağışıklık sistemi ve bağırsak sağlığını desteklemeye yardımcı olan iyi bir beta-karoten kaynağıdır. Ispanak, yüksek folat, A vitamini, C vitamini, lif, magnezyum ve demir içeriği sayesinde süper besin olarak da bilinir. Ispanaktaki besin ögeleri bağışıklık fonksiyonunu arttırır ve vücutta hücre bölünmesi ve DNA onarımı için gerekli besinleri sağlar. Zencefil, anti-enflamatuar ve antioksidan özelliklere sahiptir. Enflamasyonu azaltmaya ve boğaz ağrısını azaltmaya yardımcı olabilmektedir. Sarımsak; antiviral, antifungal ve antibakteriyel özelliklere sahip olan allisin dahil olmak üzere çeşitli bileşikler içerir. Soğuk algınlığı ve grip mevsimi boyunca bağışıklık sistemini güçlendirir. Yeşil çay, etkili enfeksiyon savaşçıları olan polifenol adı verilen antioksidanlar içerir. Yağlı tohumlar, zengin bir E vitamini kaynağıdır. E vitamini diğer antioksidanlara benzer şekilde bağışıklığı destekler. Turunçgiller çok iyi bir C vitamini kaynağıdır. Enfeksiyonlarla savaşmanın anahtarı olan beyaz kan hücrelerinin üretimini arttırırlar. |