Mütevelli Heyet Başkanımız  Dr. Bahar Akıngüç Günver'in İKÜ Gündemine İlişkin Mesajı - XXIX

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver, Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) ile değişen İKÜ gündemine ilişkin bir mesaj yayınladı.

Sevgili Kültür Ailem, 

Pandeminin ikinci dalgası Kültür Ailesi olarak bizler için de hassas bir süreci beraberinde getirdi. Kasım ayının son haftasında COVID 19’dan doğrudan etkilenen çalışma arkadaşlarımızın sayısında ani bir yükseliş kaydettik. Sonuçlar hepimiz için endişe vericiydi. Çalışma arkadaşlarımın aileleriyle verdiği bu mücadele süresince kendileriyle olabildiğince iletişimde kalmaya çalıştım. Tüm arkadaşlarımın durumu Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanımız Dr. Dilek Baykal ve ekibi tarafından özenle takip edildi. Dr. Baykal ve ekibine bu vesileyle teşekkür ediyorum. 

Geçtiğimiz hafta çalışma arkadaşlarımızın iyi haberlerini aldım. Her birinin eski sağlığına kavuştuklarını öğrenmek bu zorlu dönemde yaşadığımız en güzel gelişmelerden biriydi. Tüm ailemize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.  

Sevgili Kültür Ailem, 

Pandemi ile yüzleştiğimiz ilk faza göre hepimiz daha bilinçli olsak da fazlasıyla yorgunuz. Yeni dalga, vaka sayısındaki artış, bireysel tecrübelerimiz sonrasında olumlu bakış açısını korumaya çalışmak şimdilerde ne çok mümkün ne de gerçekçi. İleriye dönük varsayımlar, yoğun planlar da herkes için bir baskı unsuruna dönüşmeye başladı. Şu aşamada içinde bulunduğumuz dönemi, kendimiz ve çevremiz için en yumuşak geçişle yönetebilmenin yolu; bilinçli farkındalık, kabullenme ve sakin güç olarak kalmayı başarabilmekten geçiyor. Kendimiz ve çevremiz adına yapabileceğimiz en iyi hamle sakin ve kontrollü olabilmek. Sorumluluk altında ezilmeden düşünmeye, yapabildiğimiz ölçüde üretmeye devam edeceğiz. Bu süreçte yaşadığımız tüm korkuların ve kaygıların son derece insani olduğunu kabul edebilmek, anlayışla ve şefkatle süreci ele alabilmek için efor göstereceğiz. 

Sevgili Kültür Ailem, 

4 Ocak 2020 tarihine kadar çalışma düzenimiz kampüs dışında devam edecek. Evden çalışmaya ilişkin önemli bir hafızaya ve deneyime sahibiz. Uzaktan eğitimde CATS V3 ile ciddi bir yol katettik. Krizin ilk fazında belirlediğimiz ‘eğitim hizmetinde sürdürülebilirlik’ hedefini yakaladık. 

Dekanlarımız ve Daire Başkanlıklarımızla rutin toplantılarımız uzaktan çalışma döneminde de devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Dekanlarımızla toplantı gündemimiz oldukça yoğundu. Uzaktan öğretimin şekillendirdiği 2020-2021 akademik yılında; akademik kaliteyi güvence altına alacak yöntemler ve fikirler üzerine konuştuk. Kavramlara bakışaçımızı yeniden dönüştürmeyi de bu toplantı kapsamında ele aldık. Kontrol etmek yerine uyum sağlamak, öğrenme kaybını asgaride tutmaya odaklanmak, hiyerarşi yerine birlikte çalışma kültürünü geliştirmek, performans kaygısı yerine insani beklentilere ve ihtiyaçlara odaklanmak üzerine verimli bir toplantı yaptık. Üzerinde düşünmemiz gereken bazı kilit sorular da ortaya çıktı: Uzaktan eğitim ve çalışma sürecinde toplantı yapmak mı aksiyon almak mı? Sınavlar, daha yaratıcı, günün koşullarına uygun olarak nasıl tasarlanmalı? Ders işleme süreçlerimizi, öğrencinin ilgisini ve bilgisini canlı tutacak düzeye nasıl getirebiliriz? gibi farklı sorular üzerine çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Eğitimci kimliğimizle bu krizden güçlenerek çıkacağız. Bu bir temenniden öte hepimiz için bir hedef olmalı. Bunun için öğrenme kaybını minimize edecek, öğretme heyecanını canlı tutacak iyi örnekleri araştırmalıyız.  

Değerli Kültür Ailem, 

Fiziksel olduğu kadar psikolojik sağlığın ve güvenliğin de kurumlar için önemli olduğu bir dönemdeyiz. Bu süreçte, akademik ve idari kadrolarımızın uzmanlıkları, deneyimleri ve eşgüdümleri dayanıklılığımızı korumak için çok önemli. Kültür’ün varlık nedeni olan eğitim hizmetinin sağlaması ve kesintisiz sunulabilmesi için akademisyenlerimiz kadar idari kadrolarımızın da özveriyle çalıştıklarını biliyorum. Eğitim-öğretim hizmetinin operasyon sürecinde lojistik ve destek hizmetlerinin payı tartışılmaz. Akademik ve idari kadroların bağlantıda kalmalarını, bu dönemde özellikle rica ediyorum. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını bir baskı değil değişim unsuru olarak kabul etmek durumundayız. İletişimde çevik, yapıcı ve insani olabilmek en önemlisi. Onursal Başkanımız İnş. Yük. Müh. Fahamettin Akıngüç’ün deyimiyle dört yanı insan olan bir iş yapıyoruz. Anlamı kadar sorumluluğu da çok büyük bir iş. Bu misyonu taşıyabilecek gücü temel değerlerimizden alıyoruz. İçselleştirdiğimiz Kültür değerleri yalnızca anayasamızda değil 1970’lerde MFÖ Grubunun Kültür Koleji için hazırladığı marşın sözlerinde de kendini hissettiriyor. Geçtiğimiz hafta yeniden dinlediğim ve bu zor zamanlarda bana umut veren, Onursal Başkanımızın Kültür hafızasına armağanı Kültür Marşını da bu vesileyle sizlerle paylaşmak istedim. 

İnanıyorum ki dostlukla ve sağlıkla nice güzel paylaşımlarımız olacak. 

Görüşmek dileğiyle 
                                                                                                                                              
Dr.Bahar Akıngüç Günver 
İKÜ Mütevelli Heyet Başkanı 


Son Güncelleme Tarihi: Çar, 17/02/2021 - 15:30