İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörlüğü’nün nitelikli işgücünün sağlanmasına yönelik planladığı projelerden biri olarak MODOKO ile imzaladığı protokolün ilk etabı Mimarlık Fakültesi ile gerçekleştirildi. Mimarlık Bölümü ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerine, zorunlu ve isteğe bağlı staj olanaklarıyla birlikte; öğrencilere bir yarışma ile MODOKO Yerleşkesinin yeniden tasarımını yapma olanağı sağlayan ve böylece uygulamalı saha deneyimi kazanmalarını hedefleyen proje aynı zamanda mesleki uzmanlardan danışmanlık alınması olanağını da sunmaktadır. MODOKO ile yapılan işbirliği çerçevesinde, Ülkemizin ihtiyaç duyduğu sektörel bazda nitelikli mezun ihtiyacının temin edilmesine yönelik yeni projeler Üniversitemizin Hukuk Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi ile hayata geçirilecektir. Ayrıca e-ticaret, dış ticaret ve lojistik alanlarında ihtiyaç duyulan nitelikli ara eleman ve nitelikli hizmet sunumuna ilişkin olarak Üniversite-Sanayii İşbirliği çerçevesinde çalışmalar yürütülecektir.
İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencilerine, MODOKO’da yer alan firmalarda gözlem, araştırma, danışmanlık ve staj olanağı sunan işbirliği protokolünün ilk etabı Mimarlık Fakültesi ile imzalandı.
Törende, Projenin mimarı olarak İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü ve Rektör Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Elif ALTINOK ÇALIŞKAN ile Üniversitenin Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan DOSTOĞLU, Mimarlık Bölümü akademik kadrosu, Kurumsal İletişim Yetkilileri, MODOKO Yönetim Kurulu Başkanı Koray ÇALIŞKAN ve Yönetim Kurulu Üyeleri hazır bulundu.
Mimarlık Bölümü ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerine teorik bilgilerini, MODOKO’da bulunan mobilya sektörüne yön veren danışmanlarla geliştirme ve uygulama yapma olanağı sunan staj protokolü ile orta ve uzun vadede Ülkemizde bu alanda yetişen nitelikli işgücüne katkı sağlanması hedefleniyor.
Lisans eğitiminde saha deneyiminin her öğrenci için çok değerli olduğuna dikkati çeken rektörümüz Üniversite ve MODOKO staj işbirliği hakkında şunları söyledi: “Protokolümüz zorunlu ve isteğe bağlı stajları bulunan öğrencilerimizin mesleki deneyimi için çok önemli bir başlangıç. Uygulamanın ağırlıklı olduğu Mimarlık eğitiminde öğrencilerimizin zorluk yaşamadan mesleki pratiklerini geliştirmeleri çok önemli. Ek olarak pandemi döneminde değişen iş modelleri staj arayışında olan tüm üniversite gençliğini etkiledi. Bu nedenle MODOKO ile işbirliğimiz çerçevesinde Mimarlık öğrencilerimizin pratik yapma, mesleki mentorluk alma konusunda zorluk yaşamayacaklarını bilmek bizim için çok önemli.”
Protokolün kapsam itibarıyla mesleki network olanağı da sunduğunu ifade eden Rektör sözlerine şöyle devam etti: “İlk etabını Mimarlık Fakültemizle imzaladık. 2021-2022 itibarıyla Fakültemizdeki İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ile Mimarlık Bölümlerimizin saha deneyimlerini geliştirmek üzere imzaladık. Başta MODOKO Yönetim Kurulu Başkanı Koray ÇALIŞKAN olmak üzere tüm MODOKO yönetiminin, alanında nitelikli işgücünün yetişmesi konusundaki farkındalıkları bu protokolün yaşama geçmesinde en önemli unsur.”
Protokolün ikinci aşamasının Hukuk Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi ile imzalanacağını kaydeden Rektör, Staj işbirliği kapsamında düzenlenecek MODOKO Mekan Tasarımı Yarışmasına ilişkin şunları söyledi: “Yarışma Üniversitemizin Mimarlık Bölümü ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerine açık. Sayın Modoko Başkanı Koray ÇALIŞKAN’ın özellikle vurguladığı gibi, istihdam edilen yeni mezun mimar ve iç mimarların hammaddeyi tanımamaları ve bu ham maddeye uygun tasarım yapamamaları sektörde görülen bir eksiklik ve bu nedenle uygulamaya yönelik bu tür projeler desteklenmeli ve Gençlerimiz iyi yetişmeli. Amacımız geleceğin Kültürlü mimar ve iç mimarlarının arasındaki yapıcı rekabeti uygulamaya hakim ve sektörel ihtiyaca uygun olarak yetişen mezunlarla desteklemek. Öğrencilerimiz, MODOKO mobilya merkezinin giriş kapıları dahil tüm mekanı bütüncül olarak yeniden tasarlayacak projeleriyle yarışacaklar. MODOKO’da Kültür’lü Öğrencilerimizin imzasını görmek için şimdiden heyecanlanıyoruz” dedi.
Ağu
09
2021
0